Emerald oorbellen

Het groen van Emerald brengt het beste in jou naar buiten


Emerald oorbellen zijn een gedurfde keuze van de moderne vrouw en kan een mooie toevoeging zijn voor een bruiloftoutfit. De prachtig groene kleur van deze edelsteen dient op de juiste wijze gecombineerd te worden met de andere accessoires van de bruid op de mooiste dag van haar leven. Dit houdt niet per se in dat de kleur van de edelsteen met de kleur van de jurk overeen dient te komen, maar het moet natuurlijk wel in het geheel passen.

Emerald is Engels voor smaragd en het woord smaragd komt vervolgens uit het Latijn en Grieks. Een smaragd is een edelsteen die de meeste mensen wel kennen en direct associƫren met luxe. Zoals de leeuw de koning in het dierenrijk is, wordt de smaragd beschouwd als de koning van de edelstenen. Duizenden jaren voor Christus was deze edelsteen al bekend en werd de edelsteen toegepast in sieraden. Het lijkt erop dat de oude Egyptenaren smaragden al gebruikten en ook in de bijbel worden deze edelstenen al genoemd.

Emerald of smaragd stenen worden meestal geslepen nadat ze gevonden zijn. Ze worden dan in prachtige vormen gemaakt zodat ze perfect in jouw sieraden passen. Als je emerald oorbellen hebt gekocht voor je bruiloft dan moet je wel rekening houden met het onderhoud van deze sieraden. Het is namelijk zo dat het edelmetaal emerald zeer gevoelig is voor stoten. Ze zijn ook gevoelig voor druk en hitte. Bij temperaturen boven de 700 graden Celsius verliest emerald zijn kleur, dus mocht je van plan zijn je bruiloft te vieren in de buurt van een vulkaan dien je ook echt op te passen.

Al met al is het een goede keuze om voor emerald oorbellen te kiezen. Deze oorbellen vallen direct op en zorgen ervoor dat je mooiste dag van je leven een mooi groen tintje krijgt. Zorg wel goed voor het onderhoud en dat je oorbellenĀ goed gecombineerd worden met de rest van de bruid sieraden. Volg deze goedbedoelde adviezen goed op, dan zal je lang kunnen genieten van je net aangekochte emerald oorbellen!

november 14, 2016