Swarovski kristallen

Swarovski kristallen, is dit niet dubbel op?

Wanneer men de woorden Swarovski en kristallen los van elkaar zou moeten associëren met een woord dan zal er bij het leeuwendeel van de menen toch het woord ‘luxe’ komen. Wanneer je beide woorden dan achter elkaar zet, krijg je dan geen overbodige luxe? Om dit uit te zoeken zullen we beide woorden apart dienen te nemen.

Ten eerste het woord ‘Swarovski’. Dit is de naam van een Oostenrijks bedrijf dat luxe goederen produceert. Wat niet veel mensen weten is dat het bedrijf naast kristalbewerking ook slijpmiddelen en boren produceert. De oprichter van het Oostenrijkse bedrijf heet Daniel Swarovski en hij was een zoon van een glasbewerker. Dit bedrijf is in de 19e eeuw opgericht en staat garant voor luxe goederen, zoals dus het Swarovski kristal.

De toepassingen voor Swarovski kristal zijn werkelijk eindeloos. Indien je een vloer van Swarovski kristal wil, dan kan dat. Indien je een toilet wil van Swarovski kristal, dan kan dat. Indien je een piano van Swarokski kristal wil, dan kan dat ook. Kortom, je kan het zo gek niet bedenken en je kan het verkrijgen in Swarovski kristal.

Het woord kristal kan eigenlijk niet gelezen worden zonder het woord ‘Swarovski’ ervoor. Dit merk je direct wanneer je op het internet het woord ‘kristal’ intypt. De twee woorden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Tot slot iets over de reiniging van Swarosvki kristal. De meeste mensen denken dit te kunnen doen met spiritus. Voor deze mensen is er een advies: gebruik spiritus niet om glas te reinigen. Het laat namelijk een blauwe gloed achter. Nee, indien je Swarovski kristal wil reinigen dan gewoon wassen in een badje met lauwwarm water met daarin een afwasmiddel of met heel veel zout. Afwassen met zout heeft namelijk het grote voordeel dat het niet hoeft te drogen en dat er geen strepen achterblijven.

Swarovski kan je werkelijk overal kopen. Het is natuurlijk wel te adviseren om de aankoop persoonlijk te doen bij een erkende juwelier om zo de kans op aankoop van imitatie kristallen zo klein mogelijk te houden. Online Swarovski kristallen kopen kan ook, maar blijf wel uitermate voorzichtig.

november 14, 2016